• Pomoč pri naročanju
 • 04 50 61 361
 • eknjigarna@modrijan.si
 • |
 • MOJ RAČUN
 • Brezplačna poštnina pri nakupu nad 55 €.
 • Modrijanova knjigarna
 • Novice
 • Dogodki
 • Kartica ugodnosti
 • Zgodbe za lahko noč za uporniške punce

  100 zgodb o izjemnih ženskah

  Cena: 19,99 €

  Rok dobave 2-3 dni
  Opis

  Kaj če se princesa ne bi poročila s princem na belem konju, ampak bi postala astronavtka? Kaj če polsestri ne bi bili ljubosumni, ampak prijazni in spodbudni? Kaj če bi kraljestvu v resnici vladala kraljica? In kaj če deklica kdaj ne bi bila »pridna«?


  Odgovori na vsa ta vprašanja se skrivajo v čudovitih Zgodbah za lahko noč za uporniške punce, knjigi s stotimi zgodbicami, ki pripovedujejo o življenju stotih izjemnih žensk. Amelia Earhart, Serena Williams, Ada Lovelace, Astrid Lindgren, Elizabeta I., Malala Jusafzaj,  Florence Nightingale, Coco Chanel, Julia Child, Lella Lombardi ... in še devetdeset drugih fascinantnih osebnosti ženskega spola iz preteklosti in sedanjosti.


  Sto izjemnih žensk, sto izjemnih ilustracij


  Nekatere poznamo iz šolskih učbenikov zgodovine, za nekatere smo izvedeli iz medijev, za nekatere pa slišimo sploh prvič. Določene so dosegle svetovno slavo, druge so umrle v anonimnosti. »Saj so jih ne glede na to, kako pomembna so bila njihova odkritja, kako drzne njihove pustolovščine ali kako sijajen njihov um, neprestano omalovaževali; včasih so nanje pozabili, v nekaterih primerih pa so jih skoraj izbrisali iz zgodovine,« pravita avtorici knjige Elena Favilli in Francesca Cavallo.


  A prav vse predstavljene ženske, ki so v knjigi zaživele v čudovitih ilustracijah šestdesetih umetnic z vsega sveta, so s svojim delovanjem kršile ustaljene vzorce in predvidene načine obnašanja in delovanja žensk. Bile so (in so še – saj so v knjigo vključene tudi sodobnice) izjemne posameznice, ki so izstopile iz povprečja, se zoperstavile uveljavljenim pogledom na ‘mesto žensk’ in s svojim delovanjem usodno zaznamovale zgodovino človeštva.


  Od Hipatije, genialne matematičarke in filozofinje iz Aleksandrije, do karizmatične burmanske voditeljice Aung San Su Či; od Lelle Lombardi, prve voznice formule ena, do Malale Jusufzaj, pakistanske borke za pravice žensk do izobrazbe in najmlajše prejemnice Nobelove nagrade za mir; od Hillary Clinton, prve ženske, ki jo je velika politična stranka nominirala za predsednico Združenih držav Amerike, do Manal al Šarif, aktivistke za pravice žensk iz Saudove Arabije, ki se je v državi, ki ženskam prepoveduje vožnjo avtomobila, usedla za volan, se posnela in videoposnetek objavila na youtubu. Nekaj tednov pozneje je na stotine pogumnih prebivalk Saudove Arabije, ki si je posnetek ogledalo, sedlo v avtomobile, zapeljalo na ceste in se uprlo verskim oblastem ...


  Podatki o knjigi

  Prevod: Maja Kogej

  Format: 18 x 24,5 cm

  Strani: 224

  Vezava: trda

  Izid: 14. 5. 2018 (ponatis)

  ISBN: 9789610037491


  Komentarji
  Podobni izdelki v kategoriji Biografije, avtobiografije in spomini
  Bodite obveščeni
  Prijavite se na obvestila o dogodkih, novostih in posebnih ponudbah.
  © Modrijanova knjigarna 2015, pravice pridržane.
  Pravila uporabe in pravni pouk
  Izdelava: cLoovis, programske rešitve