• Pomoč pri naročanju
 • 04 50 61 361
 • eknjigarna@modrijan.si
 • |
 • MOJ RAČUN
 • Brezplačna poštnina pri nakupu nad 55 €.
 • Modrijanova knjigarna
 • Novice
 • Dogodki
 • Kartica ugodnosti
 • Ljubezen od A do Ž

  V soboto, 13. februarja, ob 13. uri, se bo v Austria Trend hotelu začela največja slovenska konferenca o ljubezni in medsebojnih odnosih z naslovom LJUBEZEN od A do Ž.  Na njej bo sodelovalo deset znanih predavateljev: dr. Zoran Milivojevič, dr. Vesna V. Godina, dr. Veronika Podgoršek, Sanja Rozman, Edvard Kadič, Bruno Šimleša, Tanja Kocman, Milena Miklavčič, Luka Kogovšek in Manca Razboršek.
  Predavatelji se z ljubeznijo ukvarjajo vsak s svoje perspektive – psihološke, terapevtske in etnološke. Konferenca bo tako idealna priložnost, da izvemo, kako sodelujoči strokovnjaki gledajo na ljubezen, odnose, spolnost, zapeljevanje, samskost …

  Kar sedem od desetih predavateljev je tudi avtorjev knjig na temo ljubezni oziroma medsebojnih odnosih. Zato vas pred obiskom konference vabimo, da si knjige priskrbite v Modrijanovi knjigarni. Še posebej v naše knjigarne vabimo vse, ki praznujete valentinovo in za to priložnost iščete primerno darilo, in tiste, ki se konference ne boste mogli udeležiti, pa vas ta tema zanima.


  Mnoge sogovornice so mi potrdile, da je bil čas, ko so fantje prihajali vasovat, eden najlepših. Žal so bili nekateri kar precej cagavi. Nagajivo so se muzale, ko so pripovedovale o kakšnem vasovalcu, ki se je takoj, ko je prišel, usedel za mizo in potem je komajda spravil besedo iz ust. Fantje so bili, dokler so snubili, bolj sramežljivi kot danes. Če so bila dekleta nagajiva, potem je bilo še huje, saj se je vedelo, zakaj se na skrivaj hihitajo. 
  Iz knjige Milene Miklavčič, Ogenj, rit in kače niso za igrače 

  Za eno žensko je pravi moški tisti, ki se bo z njo stopil v eno bitje. Za drugo je to moški, ki ne kaže ljubezni in okoli katerega se bo stalno vrtela, da izsili vsaj majhen dokaz, da je ljubljena. Za tretjo je to džentelmen, ki svojo pozornost stalno usmerja nanjo, da bi ji izpolnil vsako željo ali zahtevo. Za četrto je pravi moški tisti, ki k njej usmerja svoje velike seksualne moči. Za peto je to moški, ki jo ljubi čisto, brez seksa, ki bi samo onesnažil pravo bistvo ljubezni. /.../ 
  Iz knjige dr. Zorana Milivojeviča, Formule ljubezni

  Recimo, da nekoga ljubite. Sijajno je biti hvaležen, da ta oseba obstaja, da ste jo spoznali, da obstajajo ljubezni, da jo lahko čutite. Toda vrhunca ljubezni ne boste doživeli, če se osredotočate na objekt te ljubezni. Oziroma na tistega, ki ga ljubite. To je seveda prvi korak povezovanja z občutenjem ljubezni in vsekakor moramo uživati v prepoznavanju lepote in vseobsežnosti ljubezni. Logično je, da pomislite, da sta vaša ljubezen in možnost ljubiti povezana z osebami, ki jih ljubite. 
  Iz knjige Bruna Šimleša, Ljubeznoslovje

  Ko govorimo o ljubezni, imamo v mislih zaljubljenost, navezanost, poželenje, seks, partnerstvo, zakon, prijateljstvo, starševsko ljubezen, celo odnos do boga ali transcendentnega. Pa ima zadeva tudi temno plat: v imenu ljubezni se vara, ubija, zapušča otroke, upravičuje ljubosumje, posesivnost in nasilje v družini. Nekateri ljudje so v imenu ljubezni samouničevalni in se podajajo v skrajno nevarne podvige »reševanja«. In vsi ti menijo, da ljubijo. Za 86 odstotkov ljudi je zaljubljenost razlog za poroko. 
  Iz knjige Sanje Rozman, Umirjenost
  Bodite obveščeni
  Prijavite se na obvestila o dogodkih, novostih in posebnih ponudbah.
  © Modrijanova knjigarna 2015, pravice pridržane.
  Pravila uporabe in pravni pouk
  Izdelava: cLoovis, programske rešitve
  NULL